De geschiedenis

Dit hoprijke bier is ontstaan in La Roche-en-Ardenne en werd verder ontwikkeld en verfijnd in Gent. Het verenigt dus de Waalse hartstocht en de Vlaamse volharding. Een uitgesproken Belgisch product dat ook zijn naam dankt aan een Vlaming en een Waal. Onafhankelijk van elkaar hadden ze dezelfde inspiratie en hebben ze ervoor gezorgd dat de nieuwste telg in het Belgische bierparadijs luistert naar de naam… L’Arogante. C’est moi la plus Belge!

Het idee voor het brouwen van een nieuw bier is beginnen gisten in een gezellig café in La Roche-en-Ardenne. Een Vlaming (Leslie) en een Waal met eenzelfde Belgische passie: bier brouwen en degusteren. De eerste stappen in het brouwproces werden vervolgens in een Ardeense garage gezet en het hoppig recept werd verder in Leslie's Gentse garage ontwikkeld en verfijnd. Zo is L’Arogante geboren, de versmelting van La Roche-en-Ardenne en Gent, van het beste wat ons land te bieden heeft… zonder meer een uniek nieuw bier dat ongetwijfeld zijn plaats in het uitgestrekte Belgische bierlandschap zal vinden, want… c’est moi la plus Belge…

Twee vrienden van de oorspronkelijke brouwer, niet toevallig uit Gent en La-Roche-en-Ardenne (Pedro en Nicolas) met een gemeenschappelijke passie voor de Belgische bourgondische keuken, ontdekten L’Arogante en vielen onmiddellijk voor haar verleidelijke smaak- en aromapalet. Vol passie gingen ze samen aan de slag om dit

bier haar speciale plaats in de gerenommeerde Belgische gastronomie te geven die het verdient. Samen met beroepskoks bekijken ze ondermeer de mogelijkheden om zijn aangenaam bittere en hoppige aroma’s te laten samenvloeien met de smaken van de betere Belgische gerechten, want … c’est moi la plus savoureuse…

Het bier werd gebrouwen met lichte moutsoorten die het zijn blonde kleur geven. De gist en de mout werden geselecteerd om de hoparoma’s ten volle tot hun recht te laten komen. Drie verschillende hopsoorten geven het bier zijn typische zachte bitterheid en unieke fruitige aroma’s. Extra kruiden had dit bier niet nodig. Arrogant als het is, daagt het u uit om het te degusteren en met andere bieren te vergelijken, want… c’est moi la plus spéciale…

Om L’Arogante te kunnen laten degusteren op de schaal die het bier verdient, werken we samen met de Proefbrouwerij in Lochristi, op een boogscheut van Gent. Deze keuze was niet toevallig. Niet alleen heeft deze brouwer een even grote passie voor bier als de ontwerpers van L’Arogante, hij is ook gefascineerd door de technologie van het brouwproces en door de biochemische reacties die aan de basis liggen van de smaak- en aromaontwikkeling in bier. Het laboratorium van de brouwerij heeft zich gespecialiseerd in gesofisticeerde hopanalysen en heeft op dit gebied

terecht wereldfaam verworven.

Het hoeft niet te verwonderen dat we de goede zorgen van onze adolescent aan de "Proef"brouwerij hebben toevertrouwd, want zijn hoppige, uitdagende karakter zal zijn grootste troef zijn wanneer het zijn eerste stappen zet in de grote Belgische bierwereld. In nauw overleg hebben de ontwerper van L’Arogante, zelf bio-ingenieur van opleiding, en de Proefbrouwerij het recept geperfectioneerd, zodat de smaakpapillen van bierliefhebbers telkens weer door een verbluffend smaak- en aromapallet geprikkeld zullen worden. Want ik ben de meest uitdagende.

De verdeelpunten werden zorgvuldig uitgekozen. Dit kwaliteitsproduct vraagt immers om met de nodige zorgen behandeld en geserveerd te worden. Een correcte opslag bij lage temperatuur en afscherming tegen licht is essentieel om de unieke smaken en aroma’s te bewaren totdat L’Arogante gedronken wordt. We raden aan het bier binnen de negen maanden na botteling te degusteren, zodat u optimaal van de hoparoma’s kunt genieten. Zelfs het glas werd speciaal geselecteerd om het hoppige karakter van L’Arogante te versterken. Want ik ben de hoppigste, en dat mag geproefd worden!