Onze filosofie

Wij zijn fier op ons bier en op ons land en dat tonen we door naar twee mooie plaatsen en de nationale driekleur te verwijzen: 'C’est moi la plus belge’.

Het is onze missie om onze Belgische biercultuur te promoten en ook om het Belgisch bierlandschap meer te diversifiëren door in te spelen op en rekening te houden met nieuwe ontwikkelingen. ‘Ik ben de hoppigste’.

Als bierliefhebbers en -ontwerpers zijn we ervan overtuigd dat uitmuntendheid enkel kan worden bereikt door samenwerking met vooruitstrevende professionelen met jarenlange kennis en know-how. Van ‘Bier maakt eendracht’ naar ‘Eendracht maakt macht’. We willen hierover duidelijk communiceren omdat we transparantie hoog in het vaandel dragen.

Niet enkel in België is bier populair, ook in andere landen is de biercultuur aan een serieuze opmars bezig.

België staat bekend om zijn grote diversiteit aan bieren maar de ontwikkelingen in bijvoorbeeld Amerika, Groot- Brittannië, Nederland en Denemarken zijn spectaculair. We mogen niet blind zijn voor deze, soms weliswaar extreme evoluties en mogen niet op onze lauweren rusten.

Integendeel, we zijn ervan overtuigd dat we voor deze invloeden open moeten staan en er rekening mee moeten houden voor het behoud en de verrijking van onze Belgische biercultuur. Met ons initiatief willen we de Belgische bierliefhebber met deze nieuwe invloeden kennis laten maken. Samen met de vele nieuwe microbrouwerijen, waarmee we complementair zijn en waarvan we de oprichting toejuichen, willen we een diverser Belgisch bierlandschap creëren.

Gent en La Roche-en-Ardenne liggen ons nauw aan het hart en daarom zullen we de verkoop van het bier (in het begin) op deze twee steden toespitsen. Eerst Gent en La Roche, dan...

We hechten veel belang aan de kwaliteit van het bier en daarbij is een correcte presentatie onontbeerlijk. We zullen de verkooppunten dan ook zorgvuldig selecteren, met speciale aandacht voor de culinaire mogelijkheden voor food pairing.

Op termijn hopen we over voldoende middelen te beschikken om een microbrouwerij te starten waar we met de opgedane ervaring dan zelf onze bieren kunnen produceren.