Belgisch hoppig bier

Hoe het begon

Het verhaal van L'Arogante begint in La Roche-en-Ardenne, op café (waar anders?).
Een Vlaming (Leslie) en een Waal met eenzelfde Belgische passie: bier brouwen en degusteren. De eerste stappen in het brouwproces werden gezet in een Ardeense garage en het hoppig recept werd verder ontwikkeld en verfijnd in Leslie's Gentse garage. Zo is L’Arogante geboren, de versmelting van La Roche-en-Ardenne en Gent, van het beste wat ons land te bieden heeft…

Pedro en Nicolas, twee vrienden van de oorspronkelijke brouwer, de ene van Gent, de andere van La Roche-en-Ardenne, gingen samen vol passie aan de slag om de Belgische bierliefhebbers L'Arogante te laten ontdekken.

Arrogante bieren?

De naam heeft twee betekenissen. Allereerst is L'Arogante de combinatie van La Roche-en-Ardenne en Gent, twee Belgische steden waar we ons thuis voelen. Maar het is ook een 'arrogant' bier dat zegt 'C'est moi la plus Belge, Ik ben de hoppigste'.

Arrogantie is nochtans geen typisch Belgische eigenschap, wel integendeel. Maar wij vinden dat we fier mogen zijn op ons land en z'n omvangrijke biergeschiedenis. En misschien ook eens wat mogen overdrijven...

Onze ingrediënten

Water, gerstemout, hop en gist. Met die vier basisingrediënten maak je de heerlijkste bieren en de combinaties zijn bijna eindeloos.

We houden van alle vier maar we zijn zot van hop! Niets overdadig, geen bitterheid omwille van de bitterheid maar altijd een elegant en gebalanceerd samenspel met hop in de hoofdrol. En dat in onze verschillende bieren:

L'Arogante, ons eerste bier, doordrinkbaar en met een typisch zachte bitterheid en uniek fruitige aroma’s.

De Stout-ish, een 'Amerikaanse stout' die de mooie fruitigheid van de hop combineert met chocolade- en koffietoetsen.

Derde in de rij is de Session die fris, fruitig en laag-alcoholisch is. (3.9% alc. vol.)

Bier maakt eendracht!

We werken graag samen met mensen die onze passie delen. Het is dan ook niet toevallig dat we samenwerken met De Proefbrouwerij in Lochristi, vlakbij Gent. De bedenker van L'Arogante die bio-ingenieur is, werkte nauw samen met de proefbrouwerij om het recept te perfectioneren en de vertaalslag te maken van de thuisbrouwsels naar onze bieren zoals je ze nu kent.

Niet alleen heeft deze brouwer een even grote passie voor bier als de ontwerper van L’Arogante, hij is ook gefascineerd door de technologie van het brouwproces en door de biochemische reacties die aan de basis liggen van de smaak- en aromaontwikkeling in bier. Het laboratorium van de brouwerij heeft zich gespecialiseerd in gesofisticeerde hopanalysen en heeft op dit gebied terecht wereldfaam verworven.

L'arrogante bier
L'Arogante Stout-ish
Nicolas & Pedro
L'Arogante
Blond & dark
L'Arogante Session
Cheers!