L’Arogante Stout-ish

donker & verrassend

Gebrouwen met Belgische kennis en know-how, beïnvloed door buitenlandse stijlen en hoparoma’s. Innovatief, gebalanceerd en een tikje eigenwijs, net zoals haar grote blonde zus.

Eigenschappen

L’Arogante ‘stout-ish edition’ is een bier dat aanleunt bij een stout. De stout-ish wordt gebrouwen met vijf verschillende moutsoorten en havervlokken. Enkele geroosterde mouten geven het bier haar donkere kleur en aroma’s van pure chocolade en koffie.

We gebruiken drie hopsoorten. De hop zorgt voor een lichte bitterheid en vooral voor fruitige aroma’s die mooi samengaan met de aroma’s van de geroosterde mout.

14,08° Plato
5,5% alcohol (vol)
53 IBU
124 EBC

De naam

Net zoals de blonde L’Arogante is de naam van dit bier het resultaat van ontmoetingen.

Amerikaanse vrienden van de originele brouwer van de ‘stout-ish’ gebruiken vaak het achtervoegsel ‘-ish’. 'Ish’ is ‘bij benadering, ongeveer’. Dit was een perfecte match met zijn nieuwste bier.

Helemaal in de stijl van een Amerikaanse stout maar niet de klassieke stout zoals we die in België gewoon zijn. Een stout, maar ook niet helemaal. Een donker bier, maar niet zoet.

De kroonkurk

De kroonkurk is een referentie naar onze Belgische slogan, 'Bier maakt eendracht'/' La bière fait l'union'.

Het glas

We hebben een teku glas gekozen dat speciaal werd gecreëerd om hoppige bieren zoals de blonde L’Arogante en de ‘stout-ish’ te degusteren. De vorm van het glas past goed bij onze bieren. Stijlvol en…een beetje arrogant.