Blond en hoppig:
L’Arogante

Eigenschappen

L’Arogante is een blond bier dat met lichte gerstemout wordt gebrouwen. Drie verschillende hopsoorten geven het bier zijn typische zachte bitterheid en unieke fruitige aroma’s.

14,5° Plato
7,2% alcohol (vol)
45 IBU
15 EBC

De naam

De naam heeft twee betekenissen. Het is de samensmelting van La Roche-en-Ardenne en Gent en het bier is tevens arrogant omdat het zegt dat het het meest Belgische en het meest hoppige is… Arrogantie is zeker geen Belgische eigenschap, maar wij zijn toch van mening dat we fier mogen zijn op ons land en op zijn rijk bierlandschap. Bovendien zijn La Roche-en-Ardenne en Gent twee van de mooiste steden van ons land.  

De kroonkurk

De kroonkurk benadrukt onze nationale kleuren. De Belgische vlag gaat samen met de slogan ‘Bier maakt eendracht’, wat volgens ons ‘Eendracht maakt macht’ in de hand werkt…

Het glas

We hebben een teku glas gekozen dat speciaal werd gecreëerd om hoppige bieren zoals het onze te degusteren. De vorm van het glas past goed bij ons bier en in het bijzonder bij haar naam…een beetje arrogant.

Drink it fresh

Bier degusteren is een kunst. Met enige oefening leer je je zintuigen op scherp zetten en kun je beter genieten van alles wat een goed bier te bieden heeft. We geven je een paar tips om op een andere manier van ons hoppig brouwsel te proeven.

L'Arogante bewaart zijn elegantie optimaal als je het koel en beschut tegen licht bewaart. Wij garanderen zijn intens hoppige karakter tot 9 maanden na botteling (= houdbaarheidsdatum - 1 jaar en 3 maanden).

Gezondheid!L'Arogante teku glass