L’Arogante session

laag in alcohol,
vol van smaak!

Beer unites, once again!

De 'lichtste' telg van de L'Arogante familie zag het daglicht in dezelfde Gentse garage als de L'Arogante en de Stout-ish. Belgisch en internationaal, want gecreëerd en gebrouwen op de Belgische nationale feestdag samen met Billy Smith, een Amerikaanse brouwer uit Portland.

Billy heeft al een mooie carrière uitgebouwd in de brouwerijwereld en is momenteel plantmanager van Kona Brewing in Hawaï, maar hij is vooral een zeer goede vriend van de oprichters van L'Arogante. Bier brengt mensen samen.

Eigenschappen

De session is een laag-alkoholisch en uitgesproken hoppig bier. Laag-alkoholisch maar toch smaakvol door een wat complexere moutsamenstelling en het gebruik van havervlokken die een mooie volmondigheid geven.

De hop Magnum zorgt opnieuw voor een zachte bitterheid terwijl de Amerikaanse aromahoppen Cascade, Centennial en Mosaic zorgen voor fris fruitige aroma’s.

3,9% alcohol vol.
40 IBU
8 EBC
9 Plato

In blik!

Dit is ons eerste bier in blik. Terwijl bierdrinkers in het buitenland niet meer opkijken van bier in blik, kan dat voor de Belgische - misschien iets traditionelere - bierdrinker toch een psychologische drempel zijn. 🙂

Maar wij houden van blik, zeker voor hoppige bieren. Bier in blik is 100% beschermd tegen licht waardoor de hoppige aroma's onaangetast blijven. Blikken zijn ook lichter en makkelijker om te transporteren en op te slaan. En ze zijn dan ook nog recycleerbaar. Niets dan voordelen dus.